Sneakers Adidas

Adidas Originals Superstar

Povestea din spatele brandului

Sinonimul stilului stradal, dar si o piesa de baza in colectia oricarui pasionat de sneakers, putem spune ca Adidas Originals Superstar este definitia unei culturi clasice, fiind un model indragit atat de femei, cat si de barbati. Si ca orice simbol al stilului exista multa istorie in spatele modelului Superstar. Desi, in zilele noastre observam ca adidasii sunt favorizati in segmentul fashion, Superstar s-a nascut pe o arena usor diferita fata de cea de astazi.

1969 – S-a nascut o stea

Adidas Superstar a fost lansat ca o incaltaminte pentru baschet. De fapt, a apărut ca o versiune low-top a pantofului de baschet Pro Model si a fost poreclit „shelltoe”, datorită capacului din cauciuc – o caracteristică de design care a devenit una dintre cele mai mari influente ale culturii sneakers contemporane. In acel moment, combinatia de piele si noul design al limbii a fost un proiect original ce i-a surprins pe jucatorii profesionisti de baschet. Jucatorul Kareen Abdul Jabbar al echipei Los Angeles Lakers a devenit cel mai mare fan al Superstar-ului si a propulsat modelul oferindu-i popularitate.

1980 – De la baschet la hip hop

Anii ’80 au reprezentat o schimbare pentru modelul Adidas Superstar – de la incaltamintea de baschet, la o incaltaminte indragita de formatia de hip hop, Run D.M.C. Astfel, adidasii au devenit pantofii de trupa pentru scena, preferindu-i pe acestia intr-o maniera fara siret, cu limbile ridicate. Adidasii au devenit chiar un subiect important si astfel au scris chiar si un cantec despre asta denumit „Sneakers Felon” de Jerrald Deas. Un alt cantec, intitulat „My Adidas”, a aparut in 1986 si i-a oferit acestui model adevaratul statut „Superstar”.

2005 si ulterior – Adidas Originals Superstar un model al tuturor timpurilor

Dupa ce a trecut prin toate etapele, Superstar-ul este acum un model ce nu poate sa lipseasca din garderoba timpurilor noastre. Venerat pentru capacitatea sa de a se potrivi stilului individual al fiecaruia, adidasii de astazi sunt purtati de toate genurile. Silueta sa simplificata, brandul clasic si natura versatila sunt doar cateva dintre motivele pentru care aceast model de sneakers clasic si-a caștigat locul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *